Over Maximaal Digitaal

Maximaal Digitaal is een samenwerking van 10 VVT’s uit de regio Amsterdam en Amstelland-Meerlanden. Amsta, Amstelring, Brentano, Cordaan, Evean, PCSOH, Zonnehuisgroep Amstelland, Zorgcentra Meerlanden, Zorggroep Aelsmeer en Zorggroep Amsterdam Oost slaan de handen ineen om zorgtechnologie en digitale zorg naar een hoger niveau te tillen.

Maximaal Digitaal gaat over samen slim inzetten op zorgtechnologie en digitale zorg. Dus niet allemaal zelf het wiel opnieuw uitvinden, maar het delen van kennis en ervaringen, samen nadenken over uitdagingen en samen aan de slag met oplossingen. En als we bijv. iets nieuws willen proberen, dan stemmen we af wie daarmee aan de slag gaat.

De organisaties willen met Maximaal Digitaal optimaal bijdragen aan het toegankelijk houden van de zorg, door verhoging van de zelfredzaamheid en eigen regie van ouderen in de regio en door het werk van zorgmedewerkers leuker en lichter te maken. Dit doen we door samen te werken aan:

  • Het uitbreiden en opschalen van zorgtechnologie
  • Verhogen van bewustwording digitale zorg  > bij client en medewerker
  • Het ontlasten van zorgmedewerkers
  • Dienstverlening in de regio meer op elkaar afstemmen

Het programma Maximaal Digitaal zal drie tot 5 jaar duren. Zilveren Kruis en Zorg & Zekerheid financieren het programma. 

Aansluiten bij Anders Werken in de Zorg

Het programma Anders Werken in de Zorg is een landelijk samenwerkingsverband in de (ouderen)zorg en heeft als missie innovaties in de zorg te versnellen. Dit vraagt een goede samenwerking tussen zorgorganisaties. Anders Werken in de Zorg stimuleert samenwerking tussen (ouderen) zorgorganisaties op regionaal niveau.

De deelnemende zorgorganisaties in een regio kiezen samen kansrijke innovaties uit, werken samen aan opschaling en wisselen kennis uit. Daarbij leren ze van elkaars ervaringen en onderzoeken zij of de innovatie het gewenste effect oplevert. Deelnemende regio’s profiteren van inzichten uit andere regio’s op het gebied van innovatieprojecten.

We sluiten als Maximaal Digitaal aan bij net netwerk Anders Werken in de Zorg.

Klik hier voor meer informatie over Anders Werken in de Zorg.